Alles wat je moet weten over een trilnaald

Een trilnaald is een gereedschap dat gebruikt wordt om pas gestort beton van binnenuit te verdichten. Met het storten van beton kan er lucht ingesloten worden in de specie. Dit zorgt ervoor dat het beton geen solide massa is. Omdat lucht in beton het beton poreus kunnen maken, moeten de lucht voor het uitharden van de betonmortel worden verwijderd. Daarvoor wordt een trilnaad gebruikt.

Functie

Goed betonwerk wordt gekenmerkt door voldoende sterkte en duurzaamheid. Deze eigenschappen kunnen bereikt worden door het nemen van de juiste b maatregelen en een goede verwerkingstechniek bij het storten.

Tijdens het betonstorten wordt onvermijdelijk lucht ingesloten in en tussen de specie en de bekisting. Om er voor te zorgen dat zo weinig mogelijk lucht in het betonmengsel wordt ingesloten, kan tijdens het storten gebruikgemaakt worden van de triltechniek, die ervoor zorgt dat de vaste bestanddelen in de specie in een snelle heen en weergaande beweging gezet worden, daardoor als het ware weer vloeibaar worden en de aanwezige holtes opvult door het verdrijven van de ingesloten lucht.

Voordelen

Een van de voordelen van trilnaalden is optimale prestaties onder alle omstandigheden. Trilnaalden zijn erg betrouwbaar en veilig en daarnaast geldt dat er veelzijdige toepassingsmogelijkheden zijn. Nog een groot voordeel van trilnaalden is de maximale slagkracht en de perfecte verdichting.

Lievers Holland

Het assortiment trilnaalden van Lievers Holland is bijzonder breed en biedt veelzijdige toepassingsmogelijkheden voor bijna alle constructies, zoals vloeren, funderingen, balken, wanden, pijlers, bruggen, wegens, tunnels en viaducten. Afhankelijk van de projecteisen en omstandigheden zijn er verschillende soorten trilnaalden die in diverse uitvoeringen kunnen worden geleverd.

Het kan voorkomen dat een trilnaald onverhoopt gerepareerd moet worden. Is dit het geval? Dan staat Lievers Holland altijd voor jou klaar. Bij Lievers kan men rekenen op een snelle en vakkundige service. Alle onderdelen zijn direct beschikbaar en de trilnaalden zijn zodanig ontworpen dat ze snel en eenvoudig gerepareerd kunnen worden. Dat is een garantie wat zij altijd bieden.

Wil jij een trilnaald kopen? Neem dan contact op met het hoofdkantoor en ontdek bij welke dealers in jouw buurt je terechtkunt voor een trilnaald van Lievers Holland.