Dit zijn de 5 beste gratis Android games van 2019

Last Updated on: 18th juli 2019, 08:39 pm

De Play Store staat bommetje vol met allerlei games, maar dat maakt het des te lastiger om de leukste spellen eruit te kiezen. Daarom helpen we je een handje. In dit artikel zetten we de leukste Android games van 2019 voor je op een rij. Die zijn het zeker waard om je vrije uurtjes aan te besteden. En het mooiste is: ze zijn nog gratis ook! Of kijk voor overzichten van spellen online hier en hier

PUBG Mobile

PUBG Mobile staat beter bekend als spel op de computer, maar de Android-versie doet daar absoluut niet voor onder. De ontwikkelaars hebben de game iets aangepast voor de mobiele spelers en met succes. Bij PUBG Mobile worden er 100 spelers op een eiland geplaatst vol met wapens, munitie en voertuigen. Je komt hier binnen als individu of teamlid en moet alles uit te kast trekken om je tegenstanders om te leggen. Tot je als allerlaatste overblijft en de winst hebt behaald.

Pokémon Go

Drie jaar na de lancering, zou je denken dat de hype wel weer is gaan liggen, maar Pokémon Go gaat nog steeds hartstikke lekker. Het wordt ook in 2019 door experts nog steeds gezien als één van de beste augment reality spellen. Extra leuk is dat het spel je stimuleert om naar buiten te gaan om Pokémon te vangen, Pokéstops te verzamelen en cruciale items te zoeken zoals Pokéballs. Heb jij het sinds de zomer van 2016 al niet meer gespeeld? Dan zouden we aanraden om het zeker nog eens een kans te geven, want het spel is behoorlijk veranderd.

Stranger Things: The Game

Stranger Things: The Game is een verrassend actiespel waarin alle personages, decors en thema’s uit de Netflix-serie terug komen. De bedoeling is dat jij als speler in een zaak duikt waar politiechef Jim Hopper laat op de avond voor wordt gebeld; vier kinderen zijn vermist en jíj moet uitzoeken wat er is gebeurd en waar ze zijn. De game bevat precies de juiste mix van puzzelen en actie en is zeker voor een gratis spel meer dan compleet. Voor eindeloos veel advertenties tussendoor hoef je niet te vrezen; het spel is in principe al een advertentie op zich. Netflix hoopt hier namelijk reclame mee te maken voor haar eigen serie en dat is voor de ontwikkelaars al meer dan genoeg.

Ancestor

Goede reflexen en een snel denkvermogen zijn een must voor het spel Ancestor. Je bent in deze game een held die allerlei hindernissen moet doorstaan en vijanden moet verslaan met behulp van een soort lasergun. Maak je weg vrij door snelle puzzels op te lossen en je tegenstanders dood te schieten. Om het uitdagend te houden zijn er verschillende levels. Hoe verder je komt, hoe moeilijker het natuurlijk wordt. In principe is het spel trouwens gratis, maar als je jouw personage of je wapen wilt aanpassen, dan kun je dat tegen betaling doen.

Vainglory

Ben je op zoek naar een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) voor op je Androidtelefoon? Dan is Vainglory absoluut de allerbeste optie. Dit spel biedt het complete pakket. Je kunt live een wedstrijd starten met willekeurige teamgenoten tegen willekeurige tegenstanders. Of je oefent zo vaak als je wilt, offline, jouw vechtkunsten tegen robots. Er zijn in totaal vijf heldenklassen te behalen, en die wil je natuurlijk één voor één af gaan.