beautiful woman relaxing in a jacuzzi

3 redenen om een jacuzzi aan te schaffen deze zomer

Last Updated on: 14th juli 2022, 07:27 am

Een bezoekje aan de jacuzzi geeft stiekem altijd weer het ultieme vakantiegevoel. De warmte, de bubbels en de ontspanning aan de spieren brengen je langzaam in extase. Toch zitten we meestal alleen in het bubbelbad als we een zwembad of spa bezoeken. Jammer, want een regelmatige ‘duik’ in de jacuzzi kan enorm veel gezondheidsvoordelen opleveren. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen er voor kiezen om een jacuzzi in eigen tuin te plaatsen. Maar vanwaar die enorme populariteit voor jacuzzi’s op dit moment? En is dit ook iets voor jou? We zetten drie redenen op een rij om deze zomer nog een jacuzzi aan te schaffen.

1.      Betaalbaar

Een eigen jacuzzi klinkt misschien als een extreme luxe. Iets wat enkel voor de meest rijke mensen is weggelegd. Niets is echter minder waar. Bubbelbaden zijn tegenwoordig in alle soorten, maten en dus ook prijscategorieën verkrijgbaar. Hierdoor is het voor bijna iedereen mogelijk om er één aan te schaffen.

Wil je goedkope jacuzzi’s bekijken? Let dan met name op de zogenaamde extraatjes. Jacuzzi’s kunnen namelijk geheel naar eigen wens samengesteld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid massagestralen, verlichting, grootte, het gebruikte materiaal, enzovoorts. Dit alles is van grote invloed op de prijs. Er zijn zelfs opblaasbare jacuzzi’s verkrijgbaar. Deze zijn logischerwijs een stuk goedkoper. Afhankelijk van de wensen die je hebt, kan je een bubbelbad al kopen vanaf circa vierhonderd á vijfhonderd euro.

2.      Het hele jaar door bubbelen

Het is voor veel mensen de ultieme droom om het hele jaar door van bad faciliteiten gebruik te kunnen maken in de tuin. Helaas is een zwembad niet voor iedereen weggelegd. Wil je deze in de winter verwarmen, dan ben je hier enorm lange tijd mee bezig en slaat dit ook nog eens een flinke deuk in de energierekening.

Een jacuzzi is prijstechnisch een stuk vriendelijker. Deze is gemakkelijk te verwarmen en wordt binnen de kortste tijd veertig graden. Er gaat niets boven plaatsnemen tussen de warme bubbels als het buiten koud is. En in de zomer? Dan zorgt deze gewoon voor de nodige verkoeling voor het hele gezin.

3.      Stressverlagend

Tijdens een bezoekje aan het bubbelbad is het bijna onmogelijk om je nog ergens zorgen over te maken. De warmte die je spieren verwennen, de massagestralen die je lichaam tot rust brengen en de enorme rust die over de jacuzzi heen hangt. Het voelt bijna idyllisch. Toch heel belangrijk.

We leven in drukke en stressvolle tijden. Na een lange werkdag, de zorg voor de kinderen en stress om het huishouden wil je gewoon even ontstressen. Misschien ook wel even extra tijd maken met je partner. Hoe fijn is het dan om eens een avondje níet de hele tijd voor de televisie te hangen of allebei naar de telefoon te staren, maar het lichaam echt even de ontspanning te bieden die het nodig heeft. Jacuzzi aan, drankje erbij en genieten van goed gezelschap. Na afloop voel je je weer als herboren!