handing out of documents

3 manieren om jouw bedrijfsauto te verzekeren

Last Updated on: 20th september 2022, 11:05 am

Als eigenaar van een auto ben je volgens de Nederlandse wet verplicht om deze te verzekeren. Dit geldt niet alleen voor auto’s die particulier gebruikt worden, maar ook voor zakelijke auto’s. Zonder zakelijke autoverzekering mag je de weg niet op met jouw bedrijfsauto. Om jou een handje te helpen bij het verzekeren van een bedrijfsauto, zetten wij hier 3 manieren op een rijtje om een zakelijke autoverzekering af te sluiten.

1. Langsgaan bij een verzekeringsadviseur
Als er een verzekeringsadviseur bij jou in de buurt zit, kun je hier langsgaan om een bedrijfsautoverzekering af te sluiten. Samen met de adviseur loop je de verschillende mogelijkheden langs. Heb je zelf geen verstand van autoverzekeringen? Geen probleem, want de verzekeringsadviseur kan jou hier alles over vertellen. De kans dat je verkeerde keuzes maakt wordt op deze manier tot een minimum beperkt. Een adviseur kan bovendien een verzekering voor jouw bedrijfsauto afsluiten, waardoor je er direct gebruik van kunt maken.

2. Online aanvragen

Wie vroeger een bedrijfsauto wilde verzekeren, moest hiervoor langsgaan bij een verzekeringsadviseur. Dit kan vandaag de dag nog steeds, maar het hoeft niet meer. Bij de meeste verzekeraars kun je namelijk ook online een bedrijfsautoverzekering afsluiten. Wanneer je voor deze optie kiest, ben je niet afhankelijk van openingstijden. Online een bedrijfsautoverzekering aanvragen kan namelijk 24/7. Bovendien duurt het vaak maar een paar minuten voordat je jouw aanvraag hebt ingediend.

3. Telefonisch autoverzekering afsluiten
Lukt het niet om online een bedrijfsautoverzekering aan te vragen en heb je ook geen zin om langs te gaan bij een verzekeraar? Dan kun je een verzekeraar bellen. Bij de meeste verzekeraars kun je ook telefonisch een bedrijfsauto verzekeren. De medewerker die je aan de lijn krijgt doorloopt met jou alle stappen, waarna de aanvraag direct ingediend wordt. Ook via deze weg is jouw bedrijfsauto dus binnen de kortste keren verzekerd.

Bepaal wat de beste zakelijke autoverzekering is
Voordat je een bedrijfsautoverzekering aan kunt vragen, moet je kiezen op welke manier je jouw bedrijfsauto wilt verzekeren. Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je uit drie standaarddekkingen kiezen, namelijk WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Om te bepalen wat in jouw situatie de beste bedrijfsautoverzekering is , moet je eerst weten waar je precies voor verzekerd bent bij de verschillende dekkingen.

Verzeker je jouw bedrijfsauto voor de wettelijke aansprakelijkheid? Dan ben je alleen verzekerd voor schade die je met het voertuig bij anderen veroorzaakt. Omdat dit de minst uitgebreide dekking is, is dit de goedkoopste zakelijke autoverzekering. Wanneer de dekking van een WA-verzekering voor jou niet ver genoeg gaat, kies je voor WA + Beperkt Casco. Je bent dan ook verzekerd voor schade door bijvoorbeeld brand of inbraak. Wil je dat ook schade door een aanrijding vergoed wordt? Dan is WA + Volledig Casco (allrisk) de beste keuze.