monochrome photo of hybrid car charging

Wat zijn de voordelen van een laadpaal?

De elektrische auto’s worden steeds populairder in Nederland. Steeds meer mensen maken de overstap naar een elektrische auto vanwege de lagere uitstoot en lagere kosten voor brandstof. Een elektrische auto dient opgeladen te worden. Daar moet een laadpaal voor worden gebruikt. Hieronder worden de voordelen van een laadpaal besproken. Lees dus vooral verder als je daar benieuwd naar bent. 

Je kan gewoon naar huis

Het eerste voordeel van een laadpaal is dat je na een lange werkdag naar huis kan. Mensen die geen laadpaal hebben voor de elektrische auto moeten vaak na werk nog een laadpaal zoeken om de auto op te laden. Anders kunnen zij niet met de auto naar werk de volgende dag. Door zelf een laadpaal aan te schaffen voor thuis, hoef je niet meer op zoek te gaan naar een laadpaal in de buurt. Je kan gewoon naar huis rijden na een lange dag. 

Als je eenmaal thuiskomt, kan je de auto aan de laadpaal hangen en de auto laden opladen. Dan kan je gaan genieten van het lekkere avondeten en het uitrusten op de bank. Als dit goed klinkt, kan het dus een goed idee zijn om te investeren in een laadpaal. Je zal er uiteindelijk veel van kunnen genieten.   

Je ontvangt een subsidie 

De overheid in Nederland wil graag dat meer mensen in elektrische auto’s gaan rijden, omdat het onder andere beter is voor de wereld. Daarvoor heeft de overheid een subsidie bedacht om de aanschaf van een elektrische auto en een laadpaal aantrekkelijker te maken. Als je dus een laadpaal wil gaan aanschaffen, kan je kijken of je in aanmerking komt voor subsidie. 

Het is gebleken dat veel mensen sneller voor een elektrische auto en laadpaal gaan wanneer zij een subsidie ontvangen. Het kan natuurlijk veel geld kosten en niet iedereen heeft veel geld om het zomaar aan te schaffen. Controleer dus of jij in aanmerking komt voor een subsidie voor een laadpaal of laadplein

Je hebt genoeg keuze

Het laatste voordeel van een laadpaal is dat er veel verschillende soorten laadpalen beschikbaar zijn en dat jij zelf de keuze mag maken. Er zijn bijvoorbeeld laadpalen die je aan de muur kan hangen, zoals een wallbox laadpaal. Een laadpaal voor aan de muur neemt helemaal niet veel ruimte in beslag waardoor deze laadpalen vaak in de garage worden geplaatst. 

Daarnaast kan je zelf nog een keuze maken tussen een vaste of losse laadkabel. Het spreekt eigenlijk een beetje voor zich, maar een losse laadkabel moet je steeds pakken als je de auto gaat opladen. Het voordeel hiervan is wel dat het er een stuk netter uitziet dan wanneer je een vaste laadkabel voor de laadpaal hebt.