Voetbalfans opgelet: met deze tips check jij alles van de Eredivisie

Nu de Eredivisie 2023/2024 in volle gang is, staat menig voetballiefhebber op scherp. De reeks wedstrijden duurt namelijk nog even: tot zondag 19 mei 2024 kun je genieten van de spannendste wedstrijden tussen Nederlandse topclubs. De vraag is natuurlijk: wie wordt er na Feyenoord landskampioen?

De Eredivisie kijken doe je natuurlijk gewoon via ESPN. Daar check je ook het vrouwenvoetbal en de wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie. In dit artikel vertellen we je meer over de Eredivisie en geven we je enkele handige tips en tricks voor het kijken ervan.

Dit is waar de Eredivisie om draait in de voetbalwereld

Echte voetbalfans kunnen de wedstrijden van de Eredivisie meestal wel dromen. Kijk je echter af en toe naar een wedstrijd, dan is de kans aanwezig dat je niet precies weet wat de Eredivisie inhoudt. No worries: wij zijn hier om je geheugen even op te frissen. De Eredivisie is de hoogste voetbalcompetitie in Nederland en bestaat uit 18 voetbalteams die met z’n allen strijden om de nationale titel. De winnaar van de Eredivisie mag zich een seizoen lang de landskampioen van Nederland noemen. Vorig jaar was dat Feyenoord. De Eredivisie staat erom bekend dat het een hele spannende competitie is tussen de topclubs van het land.

Clubs als Ajax, PSV, FC Twente en AZ doen allemaal hun best om de felbegeerde kampioenstitel te bemachtigen. Tegelijkertijd is de Eredivisie ook de plek die als poort naar de Europese competities kan fungeren, zoals de Champions League en de Europa League. Het huidige seizoen is erg spannend; de competitie is nog in volle gang. Wat hierbij opvalt is dat met name Ajax een bijzonder slecht seizoen heeft. De club uit Amsterdam die normaal in de top 5 staat heeft zelfs een tijdje de laatste plaats in de Eredivisie bezet gehouden. Clubs als FC Twente en AZ doen het daarentegen juist erg goed dit seizoen. De ogen zijn verder vooral gericht op PSV als mogelijke nieuwe landskampioen.

Waar kun je als voetballiefhebber de Eredivisie kijken?

Ga je al even mee in de wereld van het voetbal, dan weet je waarschijnlijk als geen ander waar je de wedstrijden van de Eredivisie kunt volgen. Het is in ieder geval van belang om dit altijd via officiële websites te doen. Vermijd illegale streams van voetbalwedstrijden; niet alleen omdat dit verboden is, maar ook omdat de kans om slachtoffer van cybercrime te worden zo groter is. De Eredivisie is bijvoorbeeld goed te volgen via het welbekende ESPN NL. Sommige wedstrijden worden ook live uitgezonden op speciale televisiezenders.

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een betaald abonnement op een legale streamingdienst zoals ESPN+ (internationaal). Met zo’n abonnement mis je geen enkele wedstrijd van je favoriete voetbalclub meer. Deze zenders bieden vaak live-uitzendingen en samenvattingen van alle wedstrijden. Je kunt er ook voor kiezen om de wedstrijden later te bekijken door middel van de on demand functie. Dat is ideaal, want zo zit je niet vast aan bepaalde wedstrijdtijden en bepaal je zelf wanneer je de voetbalwedstrijden bekijkt. Extra tip: volg je favoriete clubs op diverse sociale media kanalen om ook via daar op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit de voetbalwereld. Je bent een echte fan, of niet natuurlijk.

Tips om de Eredivisie zo goed mogelijk te volgen

Er zijn nog enkele andere tips om de Eredivisie zo goed mogelijk te volgen als voetbalfan. Denk bijvoorbeeld aan de onderstaande tips en geniet van een heerlijk seizoen vol voetbal:

  • Check altijd goed wat de streamingkwaliteit is van het platform waar je de Eredivisie wil bekijken. Je wil de wedstrijden immers wel zonder onderbrekingen en haperingen kunnen zien.
  • Controleer ook direct je eigen internetverbinding. Er is niets vervelender dan traag internet; helemaal wanneer  je een spannende voetbalwedstrijd wil kijken. Zorg dus voor een sterke en snelle internetverbinding wanneer je de Eredivisie wil bekijken.
  • Woon je buiten Nederland, maar wil je toch gebruik maken van de officiële streams van de Eredivisie? Of wil je ook op vakantie de nieuwste wedstrijden bekijken? Schaf dan een VPN (Virtual Private Network) om zo geografische beperkingen te omzeilen en alsnog de streams te bekijken die misschien niet beschikbaar zijn in de regio waar je bent.
  • Raadpleeg tot slot de actuele wedstrijdschema’s van de Eredivisie om altijd op de hoogte te blijven van de speeltijden en -data van je favoriete voetbalclub. Zo hoef je geen enkele wedstrijd te missen en kun je waar je ook maar bent naar de Eredivisie kijken.