Thuis sporten voor beginners

Wil jij wel wat strakker in je vel komen te zitten? Dan kan het slim zijn om ook thuis aan de slag te gaan. Door thuis te sporten kun je namelijk ten allen tijden bewegen. En dat is dus wel zo lekker! In deze blog vertellen we jou daar meer over.

Thuis sporten kan goed samen met sporten in de sportschool of wanneer je bijvoorbeeld aan bootcamp doet. Door deze plekken af te wisselen is de kans groot dat je dus sport en daardoor dus ook sneller resultaat ziet. Sporten vanuit huis kan je op verschillende manieren doen:

  • Oefeningen op een sportmatje
  • Sportmachines in huis halen
  • Sporten op basis van eigen kracht en weerstand

Één apparaat voor meerdere oefeningen

Als je wilt sporten met sportmachines dan is het goed om eens online rond te kijken. Kies bijvoorbeeld voor een Smith machine. Dan haal je een apparaat in huis waarmee je verschillende oefeningen kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan shoulder press, upright rows en squats of benchpresses. Je kan ze vaak ook verschillende vormen en maten krijgen. Net wat aansluit bij jouw sportwensen.

Wil jij aan de slag met thuissporten? Hier vind je meer inspiratie.

Let op de uitvoering

Of je nu sport met een sportmatje of sportmachines. Het is wel goed om te weten hoe je alles moet uitvoeren. Net zoals wanneer je alleen aan de slag gaat in de sportschool, liggen blessures bij het thuisporten op de loer. Door langere tijd oefeningen verkeerd uit te voeren, is de kans groot dat je bijvoorbeeld last van je knieën of je rug krijgt.

Dit kan je op verschillende manieren voorkomen. Allereerst kun je vanuit de sportschool een thuisschema krijgen. Dan loop je samen met een instructeur de oefeningen door zodat je weet op welke punten je moet letten. Dit is de meest veilige vorm van thuissporten. Anderzijds staat het internet vol met video’s. Denk bijvoorbeeld aan YouTube-video’s waarin alles wordt uitgelegd. Deze kunnen ook ter ondersteuning werken en hierdoor leer je ook waar je op moet letten om oefeningen goed uit te voeren. Kijk daarom deze video’s meerdere keren, zodat je goed weet hoe je een oefening precies moet doen.