Tevreden personeel doe je zo!

Last Updated on: 4th november 2022, 03:31 pm

Een trend waar we erg blij mee zijn die de laatste jaren speelt, is dat het steeds belangrijker is dat je personeel tevreden is. Waar vroeger de nadruk echt lag op presteren, merken we de laatste tijd dat er ook waarde gehecht wordt aan hoe lekker mensen in hun vel zitten op de werkplek. Voor jou zal dit geen onbekend nieuws zijn! Toch zijn er veel werkgevers die het lastig vinden om hun personeel tevreden te houden. In deze blog geven we drie tips die hierbij kunnen helpen. Lees snel verder!

1. Ga in gesprek

Het klinkt erg voor de hand liggend, maar de eerste stap wordt vaak al overgeslagen wanneer we spreken over tevredenheid. Door in gesprek te gaan met je personeel, geef je ze de ruimte om zelf aan te geven hoe tevreden zij zijn. Als je hier de tijd voor wilt nemen, kun je ervoor kiezen al deze gesprekken één op één te houden: hierdoor voelt je personeel zich echt gehoord en geef je ze ook de ruimte om jou te leren kennen. Een tevredenheidsonderzoek kan echter ook kleinschaliger door middel van een vragenlijst. Als er een klacht is die vaak voorkomt, kan er alsnog aan gewerkt worden.

2. Bedrijfsuitjes

Wil jij een hechte personeelsgroep creëren, dan is het belangrijk dat je ook buiten je werkuren om inspringt op deze binding. Dit doe je door uitjes te plannen! Het maakt niet eens per sé uit wat je wil doen: of je met z’n allen uit eten gaat, gaat bowlen of een andere activiteit uitvoert, door de mensen onder elkaar te brengen, zorg je ervoor dat er een band ontstaat die ook tijdens de werkuren merkbaar zal zijn.

3. Projectinrichting

Tevredenheid heeft niet alleen te maken met de groep waarin iemand werkt: de omgeving is minstens zo belangrijk. Zo is het bewezen dat natuurlijke lichtinval een groot aandeel heeft in de efficiëntie van iemands werk. Ook kun je erover nadenken om inspirerend materiaal op te hangen in jouw pand, zodat je personeel altijd geïnspireerd is en met innovatieve ideeën durft aan te komen.

Wil jij hulp met je projectinrichting? Dan raden we aan om eens een kijkje te nemen op https://katoprojecten.nl/! Kato is een specialist op het gebied van projectinrichting en helpt jou al te graag om de perfecte werkomgeving te creëren voor jou en je personeel. Ze kijken naar jouw wensen en zorgen d.m.v. intensief contact ervoor dat de bedachte ruimte precies voldoet aan wat jij voor ogen had.