Streetwear: dit is dé kledingstijl van de straat                     

Wat in de jaren 90 wereldwijd bekend werd als de stijl van de straat, is vandaag de dag niet meer uit het straatbeeld weg te denken. We hebben het over vrijetijdskleding. Denk aan de kleding van skaters, hiphoppers en andere groepen die veel op straat te vinden zijn. En zoals dat dan gaat: de mode werd hierdoor flink beïnvloed. In deze blog vertellen we je meer over de kledingstijl van de straat. Of anders gezegd: de kledingstijl van ons allemaal. Lees je mee?

Wil jij je de kledingstijl van de straat meer eigen maken, maar weet je niet hoe? Wij hebben hier een paar tips voor je opgeschreven.

Kledingtips voor streetwear:

  1. Kijk eens naar de comfortabele huispakken van bijvoorbeeld Black Bananas
  2. Draag hieronder de sneakers van Nike Sportswear
  3. Ga voor de hippe jassen van Carthartt
  4. Top je outfit af met een muts van Vans

Zoals je kunt zien: streetwear is casual. Streetwear is dát wat je aan hebt als je vrij bent. Het is allesbehalve dát wat je aan hebt als je moet werken. Denk aan uniformen en pakken. Want gelukkig is streetwear ook steeds meer geaccepteerd waardoor je ook met je sneakers op het werk kan verschijnen. Dat komt mede doordat veel grote modehuizen zich hebben laten inspireren op het alledaagse straatleven. Wat draagt men, wat wil men aan hebben als ze vrij zijn en waar bewegen ze zich het liefst in?

Ontwikkeld op en door de straat

Je moet je voorstellen dat je heel wat jaren geleden niet met je sneakers op werk kon verschijnen. Laat staan met een grote hoodie. Of dat je muts onderdeel van je outfit is geworden en niet alleen maar voor de kou wordt gedragen. Deze onderdelen zijn ontwikkeld op de straat door subculturen en urbanisatie. Denk aan punkers, skaters en hiphoppers. Maar later kwam er ook een flinke ontwikkeling op het gebied van mode doordat meer mensen gingen bewegen en sporten in hun vrijetijd. Denk aan jogginsbroeken, grote truien en sportschoenen.

Het belangrijkste van streetwear is dat jij je er comfortabel in voelt. Er zijn geen regels voor deze kledingstijl. Je kunt mixen en matchen naar hartenlust!