Stoere kerstbomen: wat past in een mannenhuis?

Last Updated on: 11th augustus 2020, 05:04 pm

Klaar met roze kerstballen, gouden glitters en de over de top versierde kerstboom van je moeder? Ja, dat snappen we. Tijd voor echte mannen kerstbomen.

Stropdasssenkerstboom

Je hebt kerstvakantie, je hoeft niet meer in pak naar je werk toe en je wil je kerstboom eens leuk versieren? Wat dacht je van een kerstboom van stropdassen? Nou heeft de gemiddelde man tegenwoordig een paar stropdassen in huis en niet voor elke dag van de week een andere. Om een kerstboom te maken van stropdassen heb je er namelijk wel heel veel nodig. Daarom kan je het best een leuk boompje kopen, daar een paar lichtjes in knallen en hem leuk versieren met de stropdassen en strikken die je nog in huis hebt liggen. Je krijgt gegarandeerd een leuk effect en veel complimentjes over jouw unieke kerstboom. Tip: houd er wel een over die je kan dragen tijdens het kerstdiner.

Kerstboom van hout

Wat is er mannelijker dan iets van hout zelf maken met je eigen handen? De oplossing voor jouw eigen mannenkerstboom is dus simpel: een houten kerstboom. Een stoere, grote, houten kerstboom in jouw mancave. Eentje die je natuurlijk zelf gemaakt hebt met bloed, zweet (en waarschijnlijk geen tranen). Zo lastig is het namelijk nog niet. Er zijn verschillende voorbeelden die je kan volgen. Zo heb je een gewone platte kerstboom van stukken hout je kan afzagen op de juiste lengte en boven elkaar kan vastzetten. Dat is de simpele versie natuurlijk, maar ook die kan ontzettend leuk zijn.

Heb je helemaal geen zin om zelf een kerstboom in elkaar te timmeren, dan kan je natuurlijk ook gewoon een houten kerstboom kopen en daar lekker van genieten. Ook de kant en klare houten kerstbomen zijn er in verschillende vormen. Je kan een 3D kerstboom kopen met draaibare houten latten of de spiraalkerstboom, waarbij je een lange lat hebt die in de vorm van een spiraal naar beneden loopt. Hoe jij de boom wil decoreren ligt aan jou. Je kan hem natuurlijk ook gewoon zo laten. Hij ziet er toch al fantastisch uit.

Kerstboom op de kop

Ben je wel in voor een geintje en vind je die oude kersttradities maar saai? Maak een compromis en versier je kerstboom gewoon zoals normaal, maar hang hem dan op de kop aan je plafond. Iedereen die binnenkomt in jouw huis zal versteld staan van jouw kerstboom die daar op te kop hangt te pronken. De kerstboom op de kop is een echte trend aan het worden. Waar sommigen de kerstboom aan het plafond hingen om ruimte te besparen, doen anderen het nu omdat het hip is.

Hip is het zeker om je kerstboom op te hangen aan het plafond. Want toegegeven, het ziet er gewoon ontzettend leuk uit, maar het is toch even net wat anders dan een normale kerstboom. Daarom past de kerstboom op de kop ook zo goed in een mannenhuis. Zo kijk je met een knipoog naar de ouderwetse kersttradities. Voor wie bang is om een echte Nordmann aan het plafond te hangen, wees gerust. Deze bomen kan je gewoon kant en klaar kopen. Ze zijn altijd nep, want op de kop hangen kan een echte kerstboom niet aan. Je koopt hem op de kop, zet hem in elkaar en hangt hem aan een haak die je in het plafond kan schroeven. Nu nog decoreren en klaar is Kees.

Mannendecoratie

Dan kan je natuurlijk ook nog kiezen voor een kerstboom die je vervolgens op een leuke manier decoreert. Dat kan natuurlijk zijn met een stropdas of vlinderdas hier of daar. Houten decoraties die je dus zelf in elkaar kan zetten, zoals kleine snorretjes, een voetbal, of gewoon kerstballen van hout. Je kan je favoriete bierflesjes mooi in de boom hangen. Maar je kan natuurlijk ook je boom decoreren met foto’s en plaatjes van jouw favoriete dames. Op die manier zal je kerstboom de aandacht altijd op zich vestigen en zullen je vrienden je eigen gemaakte kerstboom echt te gek vinden. Zie het als een kerstmis adventskalender, maar dan creatief in de kerstboom opgehangen.

Bier kerstboom

Wat is er nou vrolijker en mannelijker dan een kerstboom compleet gemaakt van allemaal groene flesjes bier? De drankflessen kerstboom of de bierboom hebben inmiddels ook hun entree gemaakt in de kerstbomenwereld. Natuurlijk kan zo’n soort kerstboom niet ontbreken in dit rijtje. Je kan natuurlijk zelf kiezen hoe je deze boom wil stijlen. Dat kan bijvoorbeeld met een heleboel lege wijn- of drankflessen, die je in een grote houder kan zetten. Daarmee kan je alle flessen op de kop in een houder steken en helemaal tot de top vullen. Slinger er een lichtjessnoer in en je boom staat. Alleen nog een mooie piek erop.

Een bierboom is ook ontzettend leuk om te maken. Ten eerste mag je eerst heel veel bier drinken om genoeg flesjes te hebben (of je maakt hem met nog volle flesjes, zo heb je alvast genoeg bier in huis). Vervolgens bepaal je zelf hoe groot en breed de boom wordt. De onderste rij is vanzelfsprekend het grootst en zo werk je langzaam naar boven. Wat je met de piek wil doen is helemaal aan jou. Misschien een mooi flesje speciaal bier? Een leuk lichtje erin? Je kan natuurlijk ook gewoon een mooie ster bovenop al je bierflesjes zetten. Het is maar net wat jij mooi vindt. Zit je tijdens het kerst diner ineens zonder bier? Tsja, jij hebt in ieder geval nog wel een voorraadje!