Marc Overmars: Vermogen, Vrouw, Gezin, Huis en Meer

Marc Overmars: Vermogen, Vrouw, Gezin, Huis en Meer

Last Updated on: 27th februari 2023, 03:17 pm

Er zullen maar weinig mensen zijn die nog nooit van Marc Overmars hebben gehoord. Voor sommige mensen is het een legende. Voor anderen is het iemand die volledig is afgezakt binnen de wereld van de bekende Nederlanders. Eén ding is echter een feit: Marc Overmars weet altijd weer voor een hoop geruchten te zorgen. Ben je benieuwd wie Marc Overmars nu echt is, wat zijn vermogen is en waar hij op dit moment woont? Om antwoord te krijgen op deze vragen en nog veel meer is het handig om snel verder te lezen. We hebben het namelijk wat makkelijker voor je gemaakt door dé belangrijkste info over Marc Overmars voor jou op een rijtje te zetten!

Marc Overmars – bekend van het voetbal

Om in kaart te brengen wie mens achter Marc Overmars is, is het van belang om de geschiedenis in te duiken. Mensen die van voetbal houden zullen Marc Overmars altijd herinneren als de enorm bekende linkervleugelspeler die met zijn rechtervoet wist te scoren. Tijdens zijn carrière waren de keepers zich bewust van zijn bijzondere bewegingen, maar konden ze hem lang niet altijd tegenhouden. Daar komt bij dat Marc Overmars bekend stond om zijn loopsnelheid, wat hem bijnamen opleverde als ‘Speedy Gonzales’ of ‘de TGV’. Hij begon zijn carrière bij FC Barcelona en Arsenal, maar helaas moest hij door knieblessures in 2004 stoppen met voetbal. Als directeur heeft Overmars een lange tijd gewerkt bij Ajax Amsterdam, maar hier is hij momenteel weer weg. Later in dit artikel laten wij je meer zien over de redenen waarom hij gestopt is als directeur.

Het gezin van Marc Overmars

Marc Overmars is in het jaar 2013 met Chantal van Woensel getrouwd. Deze knappe dame komt niet zo heel vaak in het nieuws, al is ze wel vaak op de tribune te vinden. Chantal staat bekend als een erg knappe dame. Dit is de reden dat ze een aanzienlijk groot aantal volgers op social media heeft weten te vergaren. Omdat ze zo knap is heeft ze in 1995 dan ook de titel Miss Holland gekregen. Na deze winst mocht ze meedoen in Namibië voor de bekende Miss Universe verkiezing. Hier is de weliswaar als 22e geëindigd, maar tussen de knapste dames van de wereld is dit toch een erg bijzondere prestatie. Kort na het meedoen aan deze verkiezing heeft ze Marc leren kennen. Vanuit deze relatie heeft Marc een viertal kinderen gekregen. Bij belangrijkste wedstrijden zijn de kinderen dan ook vaak in het stadion te vinden.

Het vermogen van Marc Overmars

Wat veel mensen niet weten is dat Marc Overmars een enorm vermogen heeft op weten te bouwen in de periode dat hij werkzaam was als directeur voor Ajax. Sterker nog, hij heeft zoveel verdient dat zijn vermogen wordt geschat op 50 miljoen. Dit bedrag heeft hij in een paar jaar bij elkaar weten te verdienen nu zijn vermogen in 2011 nog ‘maar’ 11 miljoen was. Tijdens zijn periode als directeur kreeg hij van Ajax een salaris van circa € 430.000 per jaar. Dit was alleen niet alles wat hij kreeg. Ieder jaar kreeg Marc namelijk ook nog eens flink wat vakantiegeld en een bonus van een paar ton. Overigens is Marc Overmars niet aan te merken als iemand die enorm met zijn geld loopt te pronken. Hij heeft ooit eens een Porsche gekocht, maar hij onttrekt zich vaak aan interviews waar het alleen maar over zijn geld gaat. Ook heeft hij een mooi huis in Amsterdam wat hij voor bijna €860.000 heeft gekocht.

Controversie rondom Marc Overmars

Zoals je waarschijnlijk wel weet is Marc de afgelopen tijd niet bepaald goed in het nieuws geweest. Marc Overmars heeft besloten om de club met onmiddellijke ingang te verlaten nadat hij een “reeks ongepaste berichten naar verschillende vrouwelijke collega’s” had gestuurd. Ajax heeft naar buiten gebracht dat ze ondanks de gesprekken binnen het bestuur van de club en chief executive Edwin van der Sar niet tot een oplossing zijn gekomen. Marc heeft zelf het volgende gezegd over het hele voorval: “Ik schaam me. Vorige week werd ik geconfronteerd met berichten over mijn gedrag en hoe dat op anderen is overgekomen. Helaas besefte ik niet dat ik hiermee over de schreef ging, maar dat werd me de afgelopen dagen duidelijk gemaakt. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag onacceptabel. Dat zie ik nu ook in. Maar het is te laat. Ik zie geen andere optie dan Ajax te verlaten”.

Overmars was bijna 10 jaar directeur voetbalzaken en had onlangs zijn contract laten verlengen tot het einde van het seizoen 2025. Leen Meijaard, voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, zei: “Dit is een dramatische situatie voor iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is. Het is verschrikkelijk voor de vrouwen die met dit gedrag te maken hebben gehad. Toen we het nieuws hoorden, hebben we onmiddellijk actie ondernomen, zorgvuldig overlegd en afgewogen wat het beste was om te doen”. Er is door het OM al aangegeven dat er geen onderzoek gaat plaatsvinden nu er niets strafbaars is gebeurd. Wel is het een feit dat de kans klein is dat Marc de komende jaren weer terug zal treden naar de wereld van het voetval.

Nog veel meer te weten komen over BN’ers?

Als het goed is heb je dankzij de info uit dit artikel een beter beeld gekregen over Marc Overmars. Zoals je wel hebt kunnen zien kent zijn leven een hoop ups en downs. Hoewel hij op dit moment niet meer bepaald populair is, is de kans groot dat ook dit wel over zal waaien. Wat hij op dit moment van plan is om te doen in zijn leven is niet geheel bekend. Door de hele storm in de media heeft hij namelijk besloten om het even wat rustiger aan te doen. Hou onze site zeker in de gaten als je op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws over de laatste bekende Nederlanders!