Mannenavond organiseren; 3 tips

Ben je toe aan een echte mannenavond, gewoon samen met je vrienden? Ondanks de anderhalve meter samenleving, is dit prima te doen, zolang je elkaar maar de ruimte kunt geven. Misschien heb je een grote tuin, of een flinke kelder waar je terecht kunt, of gewoon in de woonkamer met een lekker muziekje op de achtergrond. Wij geven je 3 tips om een gezellige mannenavond te organiseren.

Eten, drinken, sport en spelletjes

Een mannenavond zonder voldoende lekker eten en een goed glas ‘van het één of ander’ is natuurlijk geen optie. Vaak worden er wel biertjes geschonken (of uit blik gedronken), maar ook een goed glas whisky of gewoon drankjes zonder alcohol behoren tot de mogelijkheden. Als wij denken aan lekker eten tijdens zo’n avond, dan zien we een grote schaal met borrelhapjes voor ons, of spareribs. Natuurlijk zijn er ook genoeg mannen die van sushi houden, maar dat is vaak toch meer een vrouwenavond-ding. En als het nou echt heel mooi weer is en je kunt een beetje barbecueën, dan is dit natuurlijk helemaal een goede optie.

Misschien kunnen jullie dan zelfs nog een beetje sport kijken op een scherm in de tuin (of tussen de schuifdeuren, in de richting van de tuin natuurlijk). Ook een kaartspelletje kan niet ontbreken. Er zijn er een heleboel te verzinnen, maar soms weet je eventjes niet meer precies hoe het allemaal gaat. Onze tip: kijk nu op speluitleg.com wat de precieze regels zijn, zodat je geen flater slaat en misschien zelfs anderen wel iets nieuws kunt leren.

Bioscoop en café

Naar de bioscoop is vaak ook wel een succes! De meeste mensen hebben, zeker in de afgelopen 1,5 jaar, nog maar weinig films kunnen bekijken in de bios. Natuurlijk kun je tijdens de film niet heel erg veel met elkaar bespreken, maar wellicht is er na de film nog de mogelijkheid om een leuke café of terras te bezoeken. Houd wel rekening met het feit dat je (op dit moment) na twaalven niet meer terecht kunt in de horeca. Dat wordt dan wellicht toch nog napraten bij iemand thuis.

Bungalow- of strandhuisje

Wil je het toch iets groter aanpakken en de tijd een beetje uitrekken, dan kun je ervoor kiezen om met je vriendengroep een bungalow- of strandhuisje te huren, bijvoorbeeld voor een heel weekend. Eventjes geen alledaagse dingen, alleen de vrienden onder elkaar om te kunnen praten (en lachen) over allerlei mannenzaken.