Dit moet je zeker doen in New York

Als je een trip naar New York gepland hebt staan, dan kun je je voorbereiden op een bijzondere trip waar je allerlei mooie kunst, cultuur en architectuur kunt gaan zien. New York heeft zoveel te bieden, dat het soms bijna overweldigend kan zijn hoe je een keuze moet maken tussen al het aanbod. Het liefst zie je natuurlijk alles, maar als je maar voor een korte trip maakt moeten er nou eenmaal besluiten genomen worden over wat je wel, en wat je niet gaat bezoeken. Om de keuze iets te vergemakkelijken verzamelen we in dit artikel een aantal activiteiten of bezienswaardigheden die je zéker een bezoekje moet brengen wanneer je naar New York gaat.

Broadway

Wie New York en voorstellingen zegt, zegt Broadway. Deze bijzondere plek is het hart van allerlei verschillende musicals en de plek waar veel beginnen musicalsterren ooit hopen te staan. Verdiep je van tevoren in het aanbod van voorstellingen die je moet zien in New York om te kijken wat voor voorstelling jou het meest aanspreekt en welke je zeker moet bezoeken.

Musea

 Je kunt het Met museum bezoeken, waar je op de trappen kunt zitten alsof je recht uit Gossip Girl gelopen kunt, maar je kunt je ook voorstellen hoe het moet zijn om als celebrity op die trappen te lopen wanneer het beroemde Met Gala wordt georganiseerd. Daarnaast kun je bij het MoMa terecht om te genieten van allerlei soorten moderne kunst. New York is een echte bruisende stad waar veel creatieveling te vinden zijn. Voor iedere vorm van kunst is er wel een museum te vinden, dus kijk vooral of je een museum kunt vinden wat het best aansluit bij jouw kunst voorkeuren.

Empire state building

Het Empire State Building is een van de beroemdste gebouwen op Manhattan. Beroemde artiesten zoals Jay-Z en Alicia Keys zongen er al over in hun nummer ‘Empire State of Mind’. Wie in New York is, kan dit gebouw zeker niet overslaan. Interessant aan een bezoekje aan het beroemde gebouw is dat je ook naar de top kunt. Zo kan je genieten van het adembenemende mooie uitzicht over de stad, vanaf grote hoogte. 

Brooklyn bridge

De beroemde brug die Manhattan met Brooklyn verbindt is de Brooklyn bridge. Deze lange brug kun je wandelend oversteken om zo een bezoekje aan Brooklyn te brengen als je van Manhattan komt. Dit is ook de brug waar in Sex and the city (wat zich afspeelt in New York) Miranda met haar grote liefde Steve afspreekt om elkaar te ontmoeten als ze allebei verder willen met hun relatie. Een enorm romantische en zoetsappige scène. Wist je trouwens dat Brooklyn komt van het Nederlandse Breukelen?

9/11 memorial

Het is natuurlijk vreselijk wat er met de Twin Towers is gebeurd. Op 9 september vlogen twee vliegtuigen in deze gebouwen en zijn er heel veel onschuldige mensen overleden. Een echte ramp die voor de hele wereld veel veranderd heeft. Er is niet alleen een 9/11 museum geopend, maar ook een prachtige memorial gecreëerd op de plek waar de Twin Towers gestaan hebben. Een indrukwekkend museum waar je wellicht wel een traan zal laten.