De spannendste jonge voetballers voor het EK 2020

De spannendste jonge voetballers voor het EK 2020

Het EK voetbal vindt plaats in 2020 en voor je het weet is het alweer zover. Dit jaar is de opzet van het EK anders dan bij voorgaande jaren. Het EK wordt namelijk niet in één of twee landen georganiseerd zoals normaal gesproken het geval is, maar in twaalf verschillende landen. De UEFA wil hiermee vieren dat het zestig jaar geleden is dat er voor het eerst een EK werd georganiseerd. Er doen ook meer landen mee dan normaal: namelijk 24 landen. Een spannende editie van het EK voetbal is dus bij voorbaat al gegarandeerd. Maar wat het nog spannender maakt zijn de jonge talenten van dit moment die mooi voetbal kunnen laten zien op het EK van 2020 als zij geselecteerd worden. Wij zetten daarom de beste jonge voetballers van dit moment voor je op een rijtje.

Sandro Tonali (18)

We trappen de lijst af met Sandro Tonali, een Italiaans talent van 18 jaar. Als je gaat wedden op voetbal is het slim om deze naam in de gaten te houden voor de toekomst. Dit supertalent is hard bezig om naam te maken in Europa. Op dit moment speelt hij bij Brescia in de Serie B, waar hij een enorm belangrijke speler is. Vorig jaar was hij zelfs de beste Italiaanse voetballer en hij is ook geselecteerd voor het nationale elftal van Italië. Houd deze jongen dus in de gaten!

Dani Olmo (20)

Deze jongen is ook zeer getalenteerd. Dani Olmo is 20 jaar en van Spaanse afkomst. Hij speelt bij Dinamo Zagreb en is een heel veelzijdige aanvaller. Hij kan spelen als aanvallende middenvelder, linksbuiten en rechtsbuiten. Hij leerde al zijn goede voetbalskills bij de jeugd van Barcelona en is sinds 2015 basisspeler bij Dinamo Zagreb. Op zijn jonge leeftijd heeft hij al drie keer de Kroatische dubbel achter zijn naam staan.

Viktor Tsyhankov (21)

Deze Oekraïense buitenspeler is 21 jaar en is net doorgebroken bij de club Dinamo Kiev waar hij snel indruk heeft gemaakt. Hij maakte negen goals en drie assists in 18 wedstrijden in de Liga, in de Europa League heeft hij al twee goals en drie assists achter zijn naam staan. Verder is hij vrijwel direct geselecteerd voor het nationale elftal, waardoor de kans groot is dat je hem in actie zal zien tijdens het EK van 2020.

Sofiane Alakouch (20)

Sofiane Alakouch is Frans-Marokkaans en is inzetbaar op zowel rechts- als linksback. Op dit moment speelt hij in de basis bij Nîmes Olympique in de Franse Ligue 1. Hier heeft hij ook zijn opleiding gevolgd. Hij is al Frans International voor het team onder 21, maar is hard op weg om naar het officiële Franse team te gaan. Ook hem zal je dus mogelijk terugzien op het EK van 2020 als hij zich zo blijft door ontwikkelen.

Al deze namen zijn voetballers om in de gaten te houden. Sommige jongens zijn al ver gevorderd als het gaat om doorbreken binnen het voetbal, anderen staan op het punt om de grote doorbraak te maken. Spannend!