De belangrijkste kantoorartikelen voor elke thuiswerker

Last Updated on: 7th juli 2021, 01:34 pm

In 2020 en 2021 zijn veel meer mensen door de coronacrisis thuis gaan werken. De verwachting voor de komende jaren is dat dit ook vaker blijft – ook al is het in mindere mate. Thuiswerken heeft laten zien dat mensen thuis productief kunnen zijn zonder dat ze reiskosten moeten maken om bij hun werk te komen. Zowel werkgevers als werknemers zagen na enige tijd wel de voordelen van werken vanuit huis. De vraag blijft: hoe zorg je ervoor dat je een zo optimaal mogelijke thuiswerk-plek creëert? Wij geven tips voor de beste kantoorartikelen.

Een goede laptop

Om ervoor te zorgen dat je altijd in staat bent om 9p de beste manier te kunnen werken, heb je hier ook wel goed gereedschap voor nodig. Dat betekent dus ook een goed werkende laptop; want er is een grote kans dat dat is waar je je werk op uitvoert. Natuurlijk kan niet iedereen werken vanaf een laptop, maar mocht dat wel geval zijn: zorg dan dat je beschikt over een laptop met snel internet en een goed werkend toetsenbord.

Een goede bureaustoel

Als je veel tijd spendeert achter je bureau, dan kan dat soms funest zijn voor je houding. Voor zowel je rug als je schouders en nek is het heel belangrijk dat je zorgt dat je niet constant naar beneden gebukt naar je scherm zit te kijken. Een goede bureaustoel kan hier een hoop bij helpen. Ook is een standaard voor je laptop of verhoging voor je computerscherm een echte aanrader, omdat je hierdoor gewoon vooruit kunt kijken en niet constant naar beneden tuurt.

MacBook Pro beside brown ceramic mug

Een opgeruimd bureau

Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd, wordt wel eens gezegd. En dat is niet voor niet; Uit onderzoek blijkt namelijk dat een opgeruimd bureau je niet alleen productiever maakt, maar ook een indirecte invloed heeft op je leven. Zo zou het ook je emoties, gedrag en relaties met mensen kunnen beïnvloeden.

Planner

Een planner of agenda is onmisbaar voor iedereen die wel wat structuur kan gebruiken in zijn of haar werkleven. Het is immers best een uitdaging om alles zelf te willen onthouden. Om je hoofd leeg te maken en stress te verminderen is een dagelijkse of wekelijkse planner dus zeker aan te raden.