Beste Auto’s met hoge instap in 2019

Last Updated on: 8th juli 2019, 01:50 pm

Opzoek naar een auto met een hoge instap, maar weet je nog niet welke het beste past bij jou? De oplossing is nu dichtbij. Bekijk de beste opties van 2019 en dan op naar de autodealer!

 

Waarom een hoge instap

Een auto met een hoge instap is met name populair bij senioren en mensen met rugklachten. Ook voor mensen die wat langer zijn, kan een hoge instap een stuk prettiger zijn dan een gewone auto. Een auto met een hoge instap is ook handig voor ouders met jonge kinderen die in een kinderzitje in de auto zitten. Met een hoger model hoeven de ouders minder diep te bukken om de zitjes vast te maken. Iets wat op langere tijd ook verlichtend kan zijn voor de rug.

 

Autoverzekering

Een gezinsauto betekent niet voor iedereen daadwerkelijk rustiger rijden. Voor de ouders die ervan houden om de kids af te zetten op school en dan lekker door te scheuren naar werk, is er ook altijd een mooi model met een hoge instap te vinden. Daarbij is je auto verzekeren iets wat je absoluut niet moet vergeten. Check zelf wie de voordeligste is en wat het beste bij die nieuwe auto past.

 

De juiste hoogte

Hoe weet je wanneer de instaphoogte juist is? Heel makkelijk gezegd: Als bij het instappen de zitting van de stoel zich net onder je zitvlak bevindt. Zonder veel inspanning kan je jezelf op de stoel laten zakken. Deze auto’s hebben wat we noemen een ‘hoge instap’. Deze is te hoog als de stoel tegen de bovenbenen schuurt en je moeite moet doen om op de stoel te gaan zitten. De instap is te laag als de zitting zich een flink stuk naar beneden bevindt en je door je knieën moet om op de stoel te gaan zitten.

 

Modellen in 2019

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar in 2019, de meeste auto’s zijn ook in een automaat als je daar het liefst in rijst. De populairste modellen van 2019 hebben we voor je op een rij gezet.

 

Mercedes-Benz B-Klasse

Dit model combineert een hoge instap met een luxe uitstraling. Er zijn ondertussen drie generaties van deze auto met zowel benzine- als dieselmotor. Ook deze auto kan je kopen als een automaat of handgeschakeld.

 

Peugot 2008

Deze auto blijft hoog staan in alle lijsten, dus hij komt ook terug in dit rijtje. Hij heeft een hoge instap, maar door het compacte model, is hij wel makkelijk te parkeren. De meeste auto’s van dit type komen met een handgeschakelde versnellingsbak en een benzinemotor.

 

Honda CR-V

Wanneer je liever in een iets grotere auto rijdt die ook een hoge instap heeft, ben je bij deze Honda CR-V aan het goede adres. Deze SUV kan door voor een vijf- of zeven zits-auto. Te verkrijgen met een benzine- of dieselmotor, automaat en handgeschakeld.

 

Audi Q5

Ook Audi heeft mooie modellen met een hoge instap. Voor mensen die net iets meer gemak willen, maar een luxe uitstralig en een mooie Audi om in te rijden. Audi staat bekend om zijn vierwielaandrijving en dat is ook in deze auto het geval. De meeste aangeboden exemplaren zijn dan ook voorzien van het Quattro-systeem.

 

Verschillende aanbieders

Voordat je je auto gaat kopen, kan je het best even kijken naar verschillende aanbieders die jouw droomauto verkopen. Soms zijn de hoge instapmodellen al iets ouder, dus de prijs kan hier en daar wat verschillen. Let op dat je niet een te auto koopt, dat kan namelijk een heleboel schelen qua verzekering. Kijk ook hier naar verschillende autoverzekeraars, niet iedereen houdt evengoed rekening met een zwaardere auto, veel of weinig verbruik en het aantal gereden kilometers. Zoals met elke aankopen, kijk van tevoren goed of dit je droomauto is en of je hem onder goede voorwaarden kan aanschaffen.