5 feitjes over Max Verstappen die jij waarschijnlijk niet kent

Last Updated on: 29th februari 2024, 09:29 am

Max Verstappen is de succesvolste en populairste Nederlandse Formule 1-coureur aller tijden. Hij is de eerste en enige Nederlander die wereldkampioen is geworden in de koningsklasse van de autosport, en dat twee keer op rij in 2021 en 2022. Hij heeft ook talloze records verbroken, zoals de jongste coureur die een Grand Prix wint, de jongste coureur die op pole position staat en de jongste coureur die een snelste ronde rijdt. Maar naast zijn indrukwekkende prestaties op de baan, zijn er ook een aantal leuke feitjes over Max Verstappen die je misschien nog niet wist. Hier zijn er vijf:

  1. Max Verstappen heeft twee nationaliteiten: Nederlands en Belgisch. Hij is geboren in Hasselt, België, op 30 september 1997, als zoon van de Nederlandse oud-Formule 1-coureur Jos Verstappen en de Belgische kartkampioene Sophie Kumpen. Hij heeft zowel een Nederlands als een Belgisch paspoort, maar hij koos ervoor om onder de Nederlandse vlag te racen omdat hij zich meer verbonden voelt met de Nederlandse cultuur en taal.
  2. Max Verstappen begon al op vierjarige leeftijd met karten, onder begeleiding van zijn vader en moeder. Hij bleek al snel een natuurtalent te zijn en won vele nationale en internationale titels in verschillende klassen. Hij maakte de overstap naar de autosport in 2014, toen hij 16 jaar oud was. Hij reed eerst in de Formule 3, waar hij derde werd in het kampioenschap, en daarna in de Formule 1, waar hij in 2015 debuteerde bij het team van Toro Rosso.
  3. Max Verstappen is een fan van voetbal en basketbal. Hij volgt de Nederlandse Eredivisie en de Engelse Premier League, en zijn favoriete clubs zijn PSV Eindhoven en Chelsea. Hij is ook een bewonderaar van Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic. Daarnaast kijkt hij graag naar de NBA, en zijn favoriete teams zijn de Los Angeles Lakers en de Golden State Warriors. Hij is ook een vriend van de Nederlandse basketbalster Rianne de Vries, die in 2021 deelnam aan de Olympische Spelen in Tokio.
  4. Max Verstappen heeft een bijzondere band met zijn hond, een labradoodle genaamd Lenny. Hij nam de hond in 2016 in huis, nadat hij hem cadeau kreeg van zijn toenmalige vriendin, de Zweedse Mikaela Ahlin-Kottulinsky. Hij noemt Lenny zijn beste vriend en neemt hem vaak mee naar de races. Lenny heeft zelfs een eigen Instagram-account, waar hij meer dan 100.000 volgers heeft. Op de foto’s is te zien hoe Lenny geniet van het leven met Max, zoals samen spelen, slapen, reizen en poseren.
  5. Max Verstappen heeft een passie voor muziek en zingen. Hij luistert graag naar verschillende genres, zoals pop, rock, rap en dance. Hij heeft ook een aantal favoriete artiesten, zoals Coldplay, Ed Sheeran, Drake en Martin Garrix. Hij zingt ook graag mee met de liedjes, vooral in de auto of in de douche. Hij heeft zelfs een keer een duet gezongen met de Nederlandse zangeres Davina Michelle, die bekend is van het nummer “Duurt te lang”. Het duet was een verrassing voor de fans, die het erg leuk vonden om Max te horen zingen.

Dit waren vijf leuke feitjes over Max Verstappen die waarschijnlijk niemand weet. Hopelijk heb je iets nieuws geleerd over deze geweldige coureur, die ons nog veel meer plezier en spanning zal bezorgen in de toekomst.