5 coolste hondennamen in 2021

Ben jij op zoek naar een coole hondennaam? Dan is dat hoogstwaarschijnlijk omdat er een nieuwe viervoeter binnenkort bij jullie over de vloer komt. Gefeliciteerd! Een nieuwe naam zoeken voor je trouwe vriend is altijd een spannend moment. Want zo’n naam kies je niet voor even, maar zijn hele hondenleven! In deze blog vertellen we jou de 5 coolste hondennamen van 2021. En geven we je nog meer tips mee!

Jullie nieuwe hond staat al bijna op de stoep. Nieuwe hondenriem, -mand en een zak voer van Advantix staat al klaar. Maar nu alleen nog die naam en je wil graag zo origineel mogelijk uit de hoek komen. En je kinderen de naam laten uitzoeken? Dat is ook niet zo’n goed idee. Die komen vaak met populaire hondennamen van bekende honden op dat moment, zoals Ryder of Rocky van PAW Patrol. Om dat te voorkomen is het goed om net even iets langer na te denken over de hondennaam.

Laten we eerst eens even kijken naar de meest populaire hondennamen van dit moment, dat zijn namelijk:

 1. Max
 2. Luna
 3. Bo
 4. Diesel
 5. Sam

Je kunt dus al snel origineel zijn door deze namen links te laten liggen. Maar welke namen dan wel? Laten we snel kijken naar de coolste namen van dit moment voor een reu:

 1. Denzel
 2. Xavi
 3. Vince
 4. Ravi
 5. Ziggy

Voor een reu, een vrouwtjeshond, zijn de volgende namen erg stoer:

 1. Alix
 2. Diaz
 3. Indy
 4. Nox
 5. Zinzi

Waar moet je opletten bij het kiezen van een hondennaam?

Er zijn een aantal punten waar je goed op kunt letten als je een hondennaam gaat uitzoeken. Allereerst is een korte naam het prettigste voor een hond. Een naam met maar 1 of 2 lettergrepen zorgen ervoor dat hij of zij snel zijn eigen naam herkent. Let daarbij ook op eventuele commando’s. Je wilt het je hond niet onnodig ingewikkeld maken door namen te gebruiken die lijken op commando’s. Ook is het goed om het karakter van de hond te onderzoeken. We kennen allemaal wel schattige hondjes met iets te stoere namen of andersom. Het is natuurlijk niet fout. Maar het is goed om te matchen tussen karakter en naam.

Wat als je een bepaald ras neemt?

In Nederland is de alfabetregel niet van kracht. Dat is wel zo in Belgisch. Dit houdt in dat elk jaar een beginletter heeft. In 2021 is dat de U, dus in 2022 zal dat de letter V worden. De officiële naam van de hond moet in België uit minstens 3 letters en maximaal 10 letters bestaan.

Maar deze regels zijn dus in Nederland niet van toepassing. Wel wordt het vaak gedaan, omdat mensen dan weten welke pups uit hetzelfde jaar komen. Ook wordt er vaak een familienaam toegevoegd aan een naam. Dit is de kennelnaam. De baasjes kunnen dan zelf een voornaam bedenken. Deze namen samen mogen dan weer uit niet meer dan 30 letters bestaan. Maar deze regels zijn absoluut geen harde eis.

Puppycursus?

Met je puppy op les gaan is niet verplicht in Nederland. Maar omdat het een soort basisschool is voor kleine honden is het wel slim om het direct goed te doen. Zo leert je hond niet aan de lijn te trekken, goed naar je te luisteren en nog meer handige commando’s. Goed om samen tijd in te investeren natuurlijk!

En ben je nou benieuwd wat een hond per jaar kost? Dat lees je hier!